جداسازی پپتیدهای عصاره آبی قارچ خوراکی ایرانیAgaricus Bisporus و بررسی اثر ضد میکروبی آنها
Abstract
عنوان :جداسازی پپتیدها در عصاره آبی قارچ خوراکی ایرانیAgaricus bisporus و بررسی اثرات ضد میکروبی آن .نویسنده :الهام فخرحسینی .استاد راهنما :جناب آقای دکتکر محمدحسن هوشدار تهرانی .اساتید مشاور :سرکار خانم دکتر مژده حاکمی والا، جناب آقای مهندس محمد کمالی نژاد .آدرس :دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی، تهران- ایران، کدپستی14155. -: 6153قارچ ها ی خوراکی(basidiomycetes) ارزش غذایی بالایی داشته، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بعنوان منبع مواد ضد باکتریایی طبیعی در درمان انواع عفونت ها از قدیم کاربرد داشته اند .انواعی از پروتئین ها با اعمال بیولوژیک مختلف توسط قارچها ساخته می شوند .در این مطالعه برای بررسی اثرات ضد میکروبی قارچ های خوراکی به جداسازی و خالص سازی پروتئین های قارچAgaricus bisporus و بررسی اثر پروتئین های جدا شده بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی پرداختیم .عصاره پروتئینی این قارچ در ابتدا به روش هموزیناسیون در بافر تریس باPH=7.3 ، جداسازی و سپس سانتریفیوژ شد، پروتئین های موجود در مایع رویی حاصل از سانتریفیوژ به دو قسمت تقسیم شد، یک قسمت توسط استن و قسمت دیگر توسط سولفات آمونیوم رسوب داده شد و به روشBrad ford تعیین غلظت شدند .فعالیت ضدباکتریایی پروتئین های جداسازی شده به روش میکرودایلوشن بر روی باکتری های گرم مثبت و منفی ارزیابی شد که در این مطالعه پروتئین های جدا شده بر روی باکتریهای گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس وMRSA موثر می باشند .این اثر برای رسوب حاصل از سولفات آمونیوم هم صدق می کند .به منظور تعیین وجود زیر واحد پروتئین ها، الکتروفورزPAGE - SDSرا یکبار برای محلول بافر نمونه حاوی2 - MEو یکبار فاقد2 - MEمورد آزمون قرار دادیم .این دو از نظر الگوی پروتئینی با هم یکسان بودند .ژل فیلتراسیون پروتئین ها توسط سفادکس100 - Gبا استفاده ازUV اسپکتروفتومتر، سه فرانکشن را برای ما مشخص کرد .نمونه های مربوطه جمع آوری شدند و خلوص آنها به روشPAGE - SDSتعیین شد .به منظور خلوص بیشتر، فراکشن های ناخالص روی ستونIonexchange برده و تا حد امکان خالص سازی صورت گرفت .بررسی های ضد میکروبی فراکشن های بدست آمده، به علت مقادیر کم رسوب اثر قابل ملاحظه ای علیه باکتری های مذکور نشان ندادند .لغات کلیدی :قارچ دکمه ای، فعالیت ضد میکروبی، الکتروفورز، خالص سازی پروتئین، سفادکس، ژل فیلتراسیون