dc.contributor.author | زینب ناصر ترابی | fa_IR |
dc.coverage.spatial | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشکده داروسازی | fa_IR |
dc.date.accessioned | 2016-09-09T18:33:03Z | |
dc.date.available | 2016-09-09T18:33:03Z | |
dc.date.submitted | 2010 | en_US |
dc.identifier.other | 26255 | en_US |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/39697 | |
dc.description.abstract | عنوان :جستجوی آلکالوئیدهای سیکلوپیتیدی در عصاره آلی برگ گیاهZizyphus jujube و بررسی اثر ضد میکروبی آنها .نویسنده :زینب ناصر ترابی .استاد راهنما :جناب آقای دکتر محمدحسن هوشدار تهرانی .اساتید مشاور :جناب آقای دکتر هادی مهرگان، جناب آقای مهندس محمد کمالی نزاد .آدرس :دانشکده دارو سازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی تهران- ایران، کدپستی14155- 6153در این مطالعه به جداسازی سیکلوپیتیدهای آلکالوئیدی برگ گیاهZizyphus jujube از خانوادهRhamnaceae و همچنین بررسی اثرات احتمالی ضد میکروبی انها بر باکتریهای گرم مثبت میکرکوکوس لوتئوس، استافیلوکوک اورئوس و باسیلوس سوبتیلیس و باکتریهای گرم منفی اشریشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزاو نیز دو قارچ کاندیدا آلبیکنس و آسپرژیلوس نایجر پرداختیم .سرشاخه های هوایی این گیاه در اردیبهشت ماه سال1387 از منطقه رامیان نزدیک گرگان از رشته کوه های البرز جمع آوری شدند و پس از خشک شدن در سایه، به روش سوکسله با استفاده از حلال متانول، عصاره گیری شده مراحل استخراج اسیدی و بازی به ترتیب توسط حلال های اتر و کلرفرم صورت گرفت .ماده حاصل از استخراج بر روی ستون سیلیکاژل قرار گرفته، توسط کلرفرم که به تدریج به آن متانول افزوده می شد مورد جداسازی قرار گرفت و فرکشن هایی بدین ترتیب حاصل شدندfa::که جهت بررسی اثرات ضد میکروبی و طیف سنجی مورد مطالعه قرار گرفت. Fb:این فرکشن عمدتا حاوی کلرفیل بود. Fc:از این فرکشن به روشPTLC ،4 فرکشن بدست آمد که طیفLCMS آنها مورد بررسی قرار گرفته و نیز اثرات ضد باکتریایی فرکشن اول آن مورد ارزیابی قرار گرفت .در این روش عصاره مایی با استفاده از جوشاندن برگها حاصل شد که توسط اتردوپترول دکانته شد و کاده رسوبی حاصل از لحاظ میکروبی و طیف سنجی مورد مطالعه قرار گرفت.روش دقیقتر در محیط کشت جامد برای بررسی اثرات ضد باکتریایی و روش ترقیق در محیط کشت مایع جهت بررسی اثرات ضد قارچی فراکشن های حاصل مورد استفاده قرار گرفتند .اثر ضد باکتریایی در غلظت های مورد آزمایش فقط بر گرم مثبت ها دیده شد کهMIC متغییر از50 تا200 میکروگرم را شامل می شد و اثرات ضدقارچی تنها در غلظتهای بالایug/ml 400 مشاهده شد .بررسی های طیف سنجی حاکی از وجود تشابهات ساختمانی بعضی از مواد حاصل با سیکلوپیتیدهای آلکالوئیدی می باشد .کلمات کلیدیZizyphus jujube :،Rhamnaceae ، عصاره، ضدمیکروبی. | fa_IR |
dc.format.extent | 61 | en_US |
dc.language.iso | fa_IR | en_US |
dc.publisher | کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
dc.title | جستجوی آلکالوئیدهای سیکلوپپتیدی در عصاره آلی برگ گیاهZizyphus Jujuba و بررسی اثرات ضد میکروبی آنها | fa_IR |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | محمد حسن هوشدار تهرانی | fa_IR |
dc.student.degree | دکترا | fa_IR |
dc.student.major | داروسازی | fa_IR |