• Login
    View Item 
    •   DSpace Home
    • School of Medicine
    • Theses/Dissertations
    • View Item
    •   DSpace Home
    • School of Medicine
    • Theses/Dissertations
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ‫بررسی اثر ویتامین ث بر میزان‭Total Antioxidant Capacity‬ در بزاق افراد سیگاری

    Thumbnail
    View/Open
    out.pdf (67.24Kb)
    dublin_core.xml (5.516Kb)
    Author
    ‫آزاده شاه حسینی
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    ‫‫Background and aim: Cigarette smoke induce oral cancer by its free radicals and oxidative damage .Salivary antioxidants system are believed to have an important role in defense mechanisms against oxidative stress. Meanwhile the antioxidant role of vitamin c and its preventive effect on cancer defined already ,so this study was accomplished to elucidate the effect of vitamin c on salivary Total Antioxidant Capacity (TAoC) in smokers. Methods:In this single-blind , cross-over clinical trial , whole unstimulated saliva of 30 smokers (Pack/year 5? ) was collected , and then patients divided in to two groups randomly .In period 1,vitamin C powder(500mg)was given only to one group for 3 weeks. Then the saliva of all patients collected and a one-week wash-out considered .In period 2 , vitamin was given only to the second group. Collection of saliva was done after 3 weeks .salivary TAoC measured by TAoC kit .Data analyzed by Statistic consultant using Repeated Measured ANOVA, Paired T Test and Independent Sample T test with SPSS 16.Result: TAoC with and without vitamin c usage was 555/0 U/ml and 511/0 U/ml respectively ,but the difference was not significant( p=605/0)Conclusion: it seems that vitamin C could not increase the salivary TAoC significantly .Key word :TAoC,Saliva, Vitamin C, Antioxidant, Cigarette ,Smoke‬ سابقه و هدف : کشیدن سیگار به دلیل ایجاد رادیکال های آزاد که منجر به آسیب های اکسیداتیو می گردد، در ارتباط با افزایش بروز سرطان دهان می باشد .سیستم آنتی اکسیدان بزاق با صدمات ناشی از فرایندهای اکسیداتیو، مقابله می کند .با توجه به نقش ویتامین ث به عنوان ماده آنتی اکسیدان و اثرات آن بر کاهش ریسک سرطان، هدف ازمطالعه حاضر، بررسی اثر ویتامین ث، بر ظرفیت کلی آنتی اکسیدان های‭(Total Antioxidant Capacity:TAoC)‬ بزاق افراد سیگاری مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی در سال‭1388‬ بود .مواد و روش ها : در کارآزمایی بالینی حاضر، که به صورت‭over- Cross‬،‭blind - Single‬انجام شد، پس از ثبت اطلاعات از‭30‬ فرد سیگاری واجد شرایط که به روش غیر احتمالی آسان وارد مطالعه شده بودند، بزاق غیر تحریکی در زمان مشخص جمع آوری گردید.افراد بر اساس دستور مصرف به صورت تصادفی به‭2‬ گروه‭15‬ تایی تقسیم شدند، به یک گروه در دور اول، پودر ویتامین ث،‭500‬ میلی گرم به مدت‭3‬ هفته داده شد و به افراد گروه دیگر دارویی داده نشد .پس از جمع آوری مجدد بزاق از کلیه افراد و در نظرگرفتن یک هفته به عنوان‭out- wash‬، در دوره دوم به گروه نخست دارویی داده نشد و به گروه دیگرپودر ویتامین ث،‭500‬ میلی گرم داده شد .مراجعه مجدد و نمونه گیری بزاق، پس از‭3‬ هفته انجام گرفت‭. TAoC‬بزاق، با استفاده از کیت مخصوص سنجش فعالیت آنزیم توسط یک فرد کارآزموده در زمان و شرایط یکسان اندازه گیری شد .سنجش های آماری توسط آزمون های‭Repeated Measured ANOVA ,paired T Test:‬ و‭Independent SampleT test‬ انجام گردید .یافته ها‭TAoC‬ :بزاق بدون استفاده از ویتامین ث،‭U/ml 0/511‬ و پس از استفاده از ویتامین ث،‭U/ml 0/555‬ بود، آزمون آماری‭Measured ANOVA Repeated‬ نشان داد، متعاقب استفاده از ویتامین ث،‭TAoC‬ بزاق تغییر معنی داری ندارد .نتیجه گیری :ویتامین ث‭TAoC‬ بزاق را به طور چشم گیری افزایش نمی دهد .کلید واژه ها‭TAoC‬ : ، بزاق، ویتامین ث، آنتی اکسیدان، سیگار
    Collections
    • Theses/Dissertations

    Contact Us | Send Feedback
     

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

    My Account

    LoginRegister

    Contact Us | Send Feedback