فرمولاسیون و کنترل فیزیکوشیمیایی قرص دهانی سریع رهش ایوپروفن
Abstract
از جمله سیستم های داروسانی که امروزه در بازار دارویی جهانی مورد توجه قرار گرفته اند قرصهای سریع رهش خوراکی می باشند که با تبدیل سریع به حالت مایع در تماس با بزاق مزایای مربوط به اشکال جامدبه ویژه پایداری را ، در کنار ویژگی های مطلوب یک شکل دارویی مایع به ویژه بلع و جذب پریگاستریت دارو خواهند داشت . و بدین ترتیب شروع اثر سریعتر و فراهمی زیستی بیشتر برای انها قابل پیش بینی است . هدف از انجام این پایان نامه تهیه قرص سریع رهش ایبوبروفن ۱۰۰ میلی می باشد . درد تب و التهاب از جمله مواردی هستند که بدلیل آسیبهای بافتی ناشی از انها باید در سریع ترین زمان ممکن درمان شوند . خصوصیات ایبوبروفن شامل خواص ارگونولیپتیکریزش و تراکم پذیری نامناسب و انحراف و چسبندگی به سنبه و ماتریکس و در نتیجه ظاهر نامطلوب سپس پلی ویننل و بدین ترتیب فرمولاسیون سری قb تهیه شدند . این فرمولواسیون ها سریc ایبوبروفن و کراس کارملوز هم در کنار گلوکز در داخل گرانول قرار گرفتند این فرمولاسیون هم دارای سختی پایین و فرسایش پذیری بالا بودند به فرمولاسیون ها اضافه شدند که نتوانستند طعم خوبی ایجاد کنند و همچنین سختی پایین و فرسایش پذیری بالا بود.در فرمولاسیون های سریe آب جایگزین الکل در محلول پلی ونیل پیرولیدون شد که نتوانست طعم بهتری نسبت به فرمولاسیون قبل ایجاد کند در نتیجه در فرمولاسیون سریf مجدا از الکل در محلول پلی ونیل استفاده میشد که پس از مقایسه طعم دهنده ها برگزیده گردید . از نظر آزمونهای کنترل فیزیگوشیمیایی انجام شده روی فرمولاسیون های قبل به همراه آزمون تعیین مقدار ماده موثره مورد بررسی قرار گرفت که نتایج تمامی آزمونها برای این فرمولاسیون مورد تایید بود و در نتیجه فرمولاسیونf22s به عنوان فرمولاسیون نهایی ارائه گردید .